Real'deki Hollandalılar Grubu



Schuster'in garip transfer politikaları Real'de enteresan bir Hollanda cephesi kurdurdu. Hollanda futbolunun 2000'lerdeki en iyi temsilcileri sırayla Madrid'in yolunu tutmaya başlamışlardı ki Florentino devreye girdi. Nistelrooy, Sneijder, Robben, Drenthe, Van der Vaart. Zamanın Fenerbahçe'deki Sakaryalılar grubu gibi. Sonlarıda aynı şekilde olmak üzere. Los Galacticos gazını alan kulüp bundan sonra bu oyuncuları istemiyoruz deyince, bir anda kendilerini açıkta buldular. Direnmekte işin sonu değil, Florentino satıcaz dedi mi illa satar. Barcelona'da olsan işler değişir, bir şekilde kalırsın Hollanda pasaportunla. Yılan hikayesine dönen transfer nihayet sonlandı, işi bitiren Inter oldu. 15 milyon euro karşılığında Sneijder kariyerine Milano'da devam edicek. Mourinho'nun ortasahasının eksiğinide kapanmış oldu. Bidon Quaresme, bir var bir yok Stankovic, Genoa'nın büyüğü Inter'de ne olucak belirsiz Thiago Motta'nın yanına ilaç gibi transfer. Yaşı genç. Real'in bu kadar kovma ısrarını anlamakta güç. Mourinho bu yazın en karlı ismi oldu. Barca'ya 40, Real'e 15 milyon euroluk çalım. Abuk subuk görgüsüz transfer yapan Inter transferi gerçekten öğrendi artık.


Bayern'in bu seneki en büyük transfer. Gomez'e verilen 30 milyon insanın içini ne kadar cız ettiriyorsa, bu adama gelen 22'de o kadar az. Tam yerine transfer. Van Gaal'i Ribery'sizliğinden olan problemleri yazmıştım daha önce. Tarihin en kötü startını verdikleri Bundesliga'da yaratıcı adam sıkıntısı yaşayan takımdı Bayern. Van Bommel, Ottl, Hamit Schweinsteiger ve Tymoshcuk'tan oluşan orta saha aşırı tempolu ve dirençli ama Ribery olmadan sadece tempolu ve dirençli. Gomez, Olic ve Müller'li forvet Mainz maçında top alamayınca aralarındaki en genç Müller'i ortasahaya yollayıp ileri top taşıttılar. Transfer sezonun kapanmasına az süre kala yapılabilecak en doğru transfer. Uli Houness Ribery sola Robben sağa şeklindeki takımı haftasonu görebiliriz demiş. Van Gaal'in eli biraz daha rahatlamıştır. Bu transferin sene sonu götürüsü Ribery olur. Florentino Perez Bayern'in kalbine giden yolu keşfetti gibi.

Gönderilicekler listesindeki sıradaki isim ise Van Der Vaart. Sneijder sakatlanınca apar topar Hamburg'tan söküp aldılar. O bile bu sürpriz transfer karşısında nutku tutulmuştur. Çok mu kötüydü denirse kesinlike hayır cevabı gelebilir. Oynadığı sürelerde orta sahayı tutan isimlerden biriydi Real'de. Sakaryalılar operasyonunun benzerinin kurbanlarından olucak kendisi. Bu kez istikamet ada gibi duruyor. E tabii, birini kuzeye, birini çizmeye derken sıradakini adaya vermemek kalp kırabilir. Bütçesiz Liverpool söylentileri sürüyor bir çok yerde. Bir diğer söylenti ise süper lig'ten: Beşiktaş. Beşiktaşlı'ların Tabata'ya olan isteksizliklerinden çıktığı düşünmekteyim bu söylentinin. Veya Tabata transferini hafifletmek için istedik ama olmadı mazereti gibi kokuyor. Liverpool'a dönersek durum daha karmaşık. Parasızlık hat safhada. Glen Johnson ile Alberto Aquiliani bütün özkaynakları tüketti. Bir ihtimal Amerikalı patronlar 3 maçta 2 yenilgiyi görünce ellerini sokarlar ceplerine. Şayet transfer gerçekleşirse Liverpool tam bir moda takımı olucak. Gerrard ile Aquilani'nin eşlerinden sonra Slyvie Van Der Vaart orada Messi gibi olur.

2 comment:

Cemil Günel dedi ki...

gomez e o kadar para veriliorsa robben az almış bence.40 a bağlasalar olurmuş.

Kaka Kuka dedi ki...

Bu Hollandalıların çok azı toptan anlıyordu zaten. Robben ayrı tabi ..